Svart Logo Barkarby City

Klimatneutralt kontor i expansivt läge.

Skanska Logo

− Barkarby City är den perfekta platsen för företag som vill ligga i framkant. Med den nya tunnelbanan runt hörnet och klimat- smarta byggnader är det enkelt att både leva hållbart och sänka sitt företags klimat- påverkan här, säger Alexandra Laurén vice vd Skanska Sverige.

I hjärtat av Barkarby skapas nu Eira, ett projekt som andas klimatneutralitet på både in- och utsidan. Eira får en vacker träfasad och kommer även ha gott om synligt trä interiört. Hela byggnaden har designats med klimatet som främsta fokus.

I Eira sitter ni alldeles intill pendel- och regionaltågstationen, vilket gör det lätt för medarbetarna att nå kontoret. Det kommer dessutom att byggas en ny tunnelbanelinje hit som står färdig 2026.

Bjuder in till samarbete och arbetsro

Möjligheten att spendera arbetsdagarna omgiven av naturliga trämaterial skapar ett bättre inomhusklimat och en lugn omgivning. Här får medarbetarna de bästa förutsättningarna för samarbete och arbetsro. Eira bjuder också in till rörelse i vardagen genom att t e x locka med en inbjudande trappa istället för att ta hissen.

Varje lokal får egen balkong

Kontorshuset får en yta på 7 300 kvadratmeter och blir åtta våningar högt. Här får varje lokal en egen balkong som bjuder in till spontana möten och rekreation. I byggnaden finns ett café och i närområdet finns det restauranger och gym.